Κόκορας με μακαρόνια και λιαστή ντομάτα

Κόκορας με μακαρόνια και λιαστή ντομάτα Κόκορας με μακαρόνια και λιαστή ντομάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κόκορας περίπου 1 1/2 κιλό
  • 500 γρ. μακαρόνια ή χυλοπίτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια πολτοποιημένη
  • 8-10 ντομάτες λιαστές
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή μπάτσο τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τον κόκορα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, το αλάτι, το πιπέρι, την πολτοποιημένη ντομάτα, λίγο λάδι, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας. Αφαιρούμε τον κόκορα από την κατσαρόλα, προσθέτουμε στο ζουμί λίγο νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια ή τις χυλοπίτες και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα) προσέχοντας να μην κολλήσουν (υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό). Μόλις βράσουν τα μακαρόνια προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί. Αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια ή τις χυλοπίτες ξεχωριστά, να τα σουρώσουμε, να τα βουτυρώσουμε και να τα σερβίρουμε με τον κόκορα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας τριμμένο τυρί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε