6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κόκορα μέτριο κομμένο σε μερίδες
- 2-3 μέτρια κρεμμύδια
- 8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ντομάτα
- 1 κονταλιά πελτέ πιπέρι σε κόκκους
- 8 φύλλα δάφνη
- 2-3 ξυλάκια κανέλα
- ζεστό νερό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κόκορα στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Σ' ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκορδάκι και γυρίζουμε δυο τρεις φορές να αρωματιστεί το λάδι μας, προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα μας, ώστε να διαχυθούν τα υλικά μας. Σε μια κατσαρόλα χύνουμε τη σάλτσα μας, προσθέτουμε τον κόκορα και περίπου ένα ποτήρι ζεστό νερό, τη δάφνη, το πιπέρι και την κανέλα. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει ο κόκορας. Πότε πότε ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι.