Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με πεσκανδρίτσα

Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με πεσκανδρίτσα Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με πεσκανδρίτσα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 ουρές πεσκανδρίτσας ξεκοκαλισμένες, περίπου 500 γρ.
  • 8 κόκκινες πιπεριές μεγάλες ψημένες ολόκληρες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι κομμένο σε 8 κομμάτια ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το ψάρι, ρίχνουμε το  λεμόνι και το 1/3 του σκόρδου, πολτοποιημένο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το ψάρι και αν δεν χωράει το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ταψί. Απλώνουμε το υπόλοιπο σκόρδο σε φέτες και από ένα κομμάτι από τα κλωναράκια θυμαριού κάτω από κάθε πιπεριά. Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένο, πασπαλίζουμε με αυτό τις πιπεριές. Ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 12 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αφαιρούμε τις πιπεριές, στραγγίζουμε τα ζουμιά και τα βράζουμε προσθέτοντας αλάτι και την κρέμα γάλακτος.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε