2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 25 γρ. βούτυρο για να αλείψετε το σκεύος
- 450 γρ. μαύρα κεράσια
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- επιπλέον ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- 4 αβγά χτυπημένα
- 250 γρ. ανθόγαλα
- 30 ml κουταλιές Κιρς
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 5 φλιτζανιών και σκορπίζουμε τα κεράσια. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας συνεχώς, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το γάλα, το Κιρς και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιχύνουμε με αυτό το χυλό τα κεράσια και ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ώσπου το μείγμα να πήξει και να πάρει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.