Κιμπίτ σιρίν

Κιμπίτ σιρίν Κιμπίτ σιρίν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

     ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 3 ποτήρια πλιγούρι 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 3 φορές από τη μηχανή του κιμά
  • αλάτι      

     ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 1 κιλό  κρεμμύδια τριμμένα 
  • 500 γραμμ.κιμά μοσχαρίσιο άπαχο 
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 ποτήρι λάδι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι

   

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το πλιγούρι με το νερό να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου.χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τον κιμά να γίνει μια λεία μάζα.Τρίβουμε στις παλάμες μας το πλιγούρι για 10 λεπτά να μαλακώσει,προσθέτουμε τον πολτοποιημένο κιμά και το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά βρέχοντας τα χέρια μας με νερό,ώστε να μην κολλάει η ζύμη και να γίνει μαλακή.

Για τη γέμιση:Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε αρκετή ώρα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.ρίχνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα το μαιντανό,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της.

χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί.Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση να πάει παντού και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγοντας τη με βρεγμένες παλάμες.Με μυτερό μαχαίρι σχεδιάζουμε την επιφάνεια.Περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο λάδι φροντίζοντας να πάει παντού και την ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε