Κεζαδίκας

Κεζαδίκας Κεζαδίκας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
  • 700-800 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • βανίλια άρωμα

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και προσθέτετε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει ζύμη κανονική που να μην κολλάει και να μπορείτε να την πλάσετε. Την αφήνετε σκεπασμένη μισή ωρίτσα για να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ λιώνετε το τυρί με το πιρούνι, χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο τυρί μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά καλά να ενωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.

Παίρνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη όσο ένα μικρό αυγό. Το κρατάτε στην παλάμη και με τα δάχτυλα του φτιάχνετε μια λακκούβα να γίνει σαν φορμάκι. Το γεμίζετε με το μείγμα τυριού και το βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180οC) για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Μετά βράζετε το σιρόπι και τα περιχύνετε ενώ είναι ακόμη χλιαρά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε