Κεσκέκι

Κεσκέκι Κεσκέκι
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 2 κιλά κρέας αρνί ή χοιρινό ή μοσχάρι, σε κομμάτια (κρατάμε τα κόκαλα)
  • 2 κιλά σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 2 κιλά κρεμμύδια (ξερά), μεγάλα κομμάτια σε νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σιτάρι και το τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για να φουσκώσει, περίπου 12 ώρες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε κάτω-κάτω τα κόκαλα κι από πάνω μία στρώση απο σιτάρι, κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε τρία δάχτυλα περιθώριο για το βράσιμο και βράζουμε στους 150 - 170 βαθμούς Κελσίου για αρκετή ώρα. Δεν το ανακατεύουμε, ρίχνουμε μόνο το βούτυρο και το νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. Με μία πηρούνα το "κεντάμε" περιστασιακά για να δούμε τη βράση και αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό. Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξουμε ένα χυλωμένο μείγμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε