Κεσαντίγιας με κουκιά και κοτόπουλο

Κεσαντίγιας με κουκιά και κοτόπουλο Κεσαντίγιας με κουκιά και κοτόπουλο
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα φρέσκα ή ξερά
  • 1 καυτερή πράσινη πιπεριά κομμένη στα δύο
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 1 κουταλιά τσίλι σε σκόνη
  • 1 μικρό κίτρινο κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ? κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα βραστή, ξεφλουδισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί Monterey Jack τριμμένο ή τσένταρ
  • κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κουκιά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια σακούλα και όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μια κουταλιά λάδι το τσίλι, το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κουκιά, την πιπεριά, τη ντομάτα, 1 κουταλάκι αλάτι και το κοτόπουλο. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τις πατάτες, το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και το υπόλοιπο αλάτι. Σοτάρουμε τις μισές πατάτες σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα με τα κουκιά και το τυρί. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες πατάτες έτσι ώστε να σκεπάζουν το μείγμα. Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν οι πατάτες. Για να σερβίρουμε, τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και τα περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε