Κεικ με ζαμπον και τυρί

Κεικ με ζαμπον και τυρί Κεικ με ζαμπον και τυρί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 220 γρ. γάλα χλιαρό
  • 360 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το καλά με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα. Δουλέψτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν δουλεύοντας συνέχεια.Μετά προσθέστε το γάλα, το αλεύρι και το τυρί. Προσθέστε μετά τη μαρέγκα λίγη λίγη και το ζαμπόν.

Αδειάστε το μίγμα σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε