Κέικ με πολέντα σοκολάτα και κερασάκια

Κέικ με πολέντα σοκολάτα και κερασάκια Κέικ με πολέντα σοκολάτα και κερασάκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζανιού πολέντα, γρήγορου βρασμού
  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 5 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι κερασάκια γλασέ, κομμένα στη μέση
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την πολέντα σε πυρίμαχο μπολ και ρίχνουμε αρκετό καυτό νερό ώσπου να τη σκεπάσει, περίπου 1/2 φλιτζάνι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η πολέντα το νερό. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια βαθιά τρογγυλή φόρμα κέικ 22εκ. και καλύπτουμε την βάση της με λαδόχαρτο. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν. Προσθέτουμε την σοκολάτα, την πολέντα, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μπολ, ρίχνουμε 1 κουταλιά από την μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ρίχνουμε τα κερασάκια, τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 45-55 λεπτά ή ώσπου, όταν πιέζουμε ελαφρώς το κέικ, να επανέρχεται. Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε