0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. καρύδια τριμμένα
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές καθαρισένες και πλυμένες
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα σε σκόνη
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κοφτά σόδα
- 220 γρ. νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ και το διαλύουμε με το νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν, την σόδα, τα κανελογαρίφαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ρίχνουμε στο ταχίνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, δουλεύουμε λίγο το μείγμα και τοασειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου και όταν το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.