0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 δόσεις άρωμα βανίλια
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- λίγα αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και την βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αυγών έναν- έναν. Ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα, κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και τα μπήγουμε μέσα στη ζύμη σε διαστήματα. Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 - 1 ώρα περίπου.