0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 330 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή 5-6 κουτ. σούπας κακάο
- 400 γρ. αλεύρι
- 110 γρ. γάλα χλιαρό
- 4 αυγά
- 2 δόσεις βανίλια
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και την βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους έναν- έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Διαλύουμε στο γάλα το κακάο ή την σοκολάτα, παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο γάλα και τη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα πολύ καλά, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές άσπρη ζύμη, μετά τη σκούρα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 -1 ώρα περίπου.