4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για τον κιμά:
- 1/2 κιλό κιμάς πρόβειος
- 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 2 πρέζες λουίζα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
- αλεύρι
- 2 αυγά
- γαλέτα κίτρινη
- λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τις πατάτες, το κρεμμύδι, το αυγό, τη λουίζα, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο αυγό, στη γαλέτα και τους τηγανίζουμε.