0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 αυγά
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι κύμινο
- 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
- 2 αυγά
- αλεύρι
- γαλέτα
- λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά. Πλάθουμε ορθογώνιους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο αυγό, στη συνέχεια στη γαλέτα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.