Κεφαλόποδα της Λαμπρής

Κεφαλόποδα της Λαμπρής Κεφαλόποδα της Λαμπρής
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • Τά έντερα, ή κοιλιά, τά ποδαράκια, τό κεφάλι, ό λαιμός άπό ένα άρνί
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγη κανέλλα κοπανισμένη
  • 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
  • άλάτι
  • πιπέρι
  • ντομάτα (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τά έντερα, τήν κοιλιά, τό κεφάλι και τά ποδαράκια. Κόβουμε τήν κοιλιά σέ μακρόστενα κομμάτια. Πάνω σ' αύτά τυλίγουμε σφιχτά-σφιχτά λίγο έντερο, γιά νά πάρει τό σχήμα και τό μέγεθος ένός δακτύλου. Στήν άκρη τό δένουμε γιά νά μήν ξετυλιχτεί. Μέ τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε έντερο και στά ποδαράκια. 'Αφού έτοιμασθούν δλα, τά βάζουμε στο τρυπητό νά στραγγίσουν. Βάζουμε στο τηγάνι τό βούτυρο και τσιγαρίζουμε έλαφρά το κρομμύδι. Προσθέτουμε τά κεφαλό-ποδα και άφήνουμε νά τσιγαρισθοϋν κι αύτά. Σκεπάζουμε μέ νερό, ρίχνουμε τήν κανέλλα, άλάτι, πιπέρι και τά άφήνουμε νά ψηθούν. Τρώγονται μέ τό ζωμό τους και μπόλικο λεμόνι. "Αν θέλουμε, φτιάχνουμε σούπα μέ λίγο ρύζι και αύγοκόβουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε