Κεφαλή μοσχαρίσια στο φούρνο

Κεφαλή μοσχαρίσια στο φούρνο Κεφαλή μοσχαρίσια στο φούρνο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κεφάλη μοσχαρίσια καί, άφού τήν καθαρίσουμε καλά, τήν βάζουμε σέ νερό άρκετή ώρα, γιά νά φύγουν τά πηγμένα αίματα. Άφήνουμε νά στραγγίσει καί τήν αλατίζουμε. Βάζουμε μπόλικα μυρωδικά (κύμινο, πιπέρι, ρίγανη, άθρούμπα (θυμάρι) σέ δλη τήν έπιφάνεια, στο στόμα, στή γλώσσα. Στίβουμε μπόλικο λεμόνι καί άλείφουμε μέ βούτυρο. Τήν τυλίγουμε σέ 2 - 3 λαδόκολλες καί τήν δένουμε μέ σπάγγο. Τήν βάζουμε σέ μεγάλο ταψί καί τήν φουρνίζουμε σέ μέτριο φούρνο. Θέλει 4 -5 ώρες ή καί παραπάνω. Όταν ψηθεί, βγάζουμε τις λαδόκολλες και άνοίγουμε τήν κεφάλη. Ξεχωρίζουμε τό μυαλό, τά ψαχνά, τά μάτια καί τή γλώσσα, πού τήν ξεπετσώνουμε καί τήν κόβουμε σέ φέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε