Κατσικάκι γεμιστό

Κατσικάκι γεμιστό Κατσικάκι γεμιστό
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 πλάτη κατσικίσια
  • 1 συκωταριά ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό ρύζι κίτρινο
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Σοτάρουμε στο λάδι τη συκωταριά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις 2 ντομάτες, τον άνηθο, το ρύζι, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.


Για το κρέας:

Ανακατεύουμε το βούτυρο, 1 ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα κι αλείφουμε μέσα και έξω το κρέας. Γεμίζουμε το κατσικάκι και το ράβουμε. Το τοποθετούμε στο ταψί, ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και σκεπάζουμε με κλωναράκια ρίγανης. Το βάζουμε στο φούρνο, το σκεπάζουμε και προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε στους 200°C προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν να είναι έτοιμο αφαιρούμε το καπάκι για να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε