Κατίκι

Κατίκι Κατίκι
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αξιού

Συστατικά

  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 1 lt γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε ένα πήλινο σκεύος 2-3 κομμάτια τυρί φέτα και από πάνω ρίχνουμε το γάλα βρασμένο και αλατισμένο. Κλείνουμε το πήλινο και σφραγίζουμε το καπάκι του γύρω-γύρω με ζυμάρι. Δένουμε το σφραγισμένο καπάκι με πανί έτσι ώστε να μην μπαίνει μέσα αέρας. Απο τα τοιχώματα του πήλινου εξατμίζεται σιγά - σιγά η υγρασία που περισσεύει. Όταν πλέον δεν  φαίνεται η υγρασία αυτή, σπάμε το πήλινο σκεύος και παίρνουμε το κατίκι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε