Κάστανα γλασέ

Κάστανα γλασέ Κάστανα γλασέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,280 γρ. κάστανα
  • 1,400 γρ. ζάχαρη
  • 1100 γρ. νερό
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους φλούδα, τα βράζουμε για αρκετή ώρα σε άφθονο νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσέχουμε να μην μας παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και με ενα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά την εσωτερική τους φλούδα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό, να δέσει και να γίνει κανονικό σιρόπι. Το αφήνουμε  να κρυώσει τελείως. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επομένη, τα  βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να σταθούν για 4-5 ώρες. Τα ξαναβράζουμε πάλι για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 4-5 ώρες. Αφαιρούμε τα κάστανα με μία τρυπητή κουτάλα και επειδή το σιρόπι θα έχει πήξει, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε πάλι το σιρόπι στη φωτιά και μόλις δέσει πάλι, ρίχνουμε μέσα τα κάστανα προσεκτικά και τα αφήνουμε για μερικές ώρες. Βγάζουμε τα κάστανα χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, με προσοχή χωρίς να τα τρυπάμε, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν τα βάζουμε μέσα σε χαρτάκια ή τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε