Κάσα Θρακιώτικη

Κάσα Θρακιώτικη Κάσα Θρακιώτικη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Διδυμότειχο

Συστατικά

  • 4 κουταλιές και 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 200 γρ.αλεύρι
  • 1 lt. γάλα περίπου
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό

Εκτέλεση

Βάζετε τις 4 κουταλιές λάδι σ' ένα κατσαρο-λάκι και προσθέτετε το αλεύρι. Το ψήνετε ανακατεύοντας διαρκώς, με προσοχή να μην το κάψετε αλλά να μείνει ανοιχτόξανθο. Το αλατίζετε και ρίχνετε το γαλατάκι. Το δουλεύετε καλά με το σύρμα να μην κάμει χοντράδια και το αφήνετε να πήξει σαν κρέμα.Το γυρίζετε σε βαθιά πιατέλα (όταν έλειπαν τα σκεύη, το έβαζαν σε ταψάκι) ή σε πυρεξάκι. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε και το πιπεράκι να ζεσταθεί κι αυτό και περιχύνετε την κάσα με το ζεματιστό λάδι.

Τρώγεται με κουτάλι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε