4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 καρδιά μόσχου
- 2 κρεμμύδια σε 8 κομμάτια
- 400 γρ. καρότα σε κομμάτια
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές κόλιανδρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις καρδιές, τις βυθίζουμε σε κρύο νερό για να φύγει το αίμα και αφαιρούμε τις αρτηρίες και το λίπος. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στραγγίζουμε το χυμό. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρέας και τα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τα καρότα, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι σε κομμάτια και λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Κόβουμε την καρδιά σε φέτες και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.