Καρδιά με γλυκόξινη σάλτσα

Καρδιά με γλυκόξινη σάλτσα Καρδιά με γλυκόξινη σάλτσα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 καρδιές αρνιού
  • 3 καρότα σε κομμάτια
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις καρδιές σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε καθαρό νερό, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε τις καρδιές στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά, τις βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε τα καρότα, το πράσο και το σέλερι για 2-3 λεπτά έως ότου αρχίσουν να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα λιώνουμε σε λίγο νερό. Ρίχνουμε στα λαχανικά το μείγμα, την κέτσαπ, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας ,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις καρδιές. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε