Καραβίδες με γλυκόξινη σάλτσα

Καραβίδες με γλυκόξινη σάλτσα Καραβίδες με γλυκόξινη σάλτσα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 450 γρ. καραβίδα ξεφλουδισμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σε φέτες
  • 1 κουταλάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρυ
  • 200 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά νερό
  • 60 γρ. αλεύρι
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις καραβίδες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι. Πανάρουμε τις καραβίδες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και το ρυζόκρασο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με το κορν φλάουρ και το νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει, ρίχνουμε την καραβίδα στη σάλτσα και σερβίρουμε.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε