Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με επικάλυψη σοκολάτας

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με επικάλυψη σοκολάτας Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με επικάλυψη σοκολάτας
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα πέκαν και ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση

Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ή βούτυρο μία λαμαρίνα. Αναμειγνύουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη, το νερο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.   Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει  βαθύ χρυσό χρώμα και να δείχνει 160 βαθμούς το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης. Αποσύρουμε γρήγορα την κατσαρόλα και αδειάζουμε το μείγμα στη λαμαρίνα απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σκληρύνει. Κόβουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε μπουκίτσες, τους βουτάμε κατά το ήμισυ σε λιωμένη σοκολάτα και τους μεταφέρουμε σε λαδόχαρτο ώσπου να πήξει η σοκολάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε