Καραμελωμένα βερίκοκα με pain perdu

Καραμελωμένα βερίκοκα με pain perdu Καραμελωμένα βερίκοκα με pain perdu
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 450 γρ. βερίκοκα , κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 30 ml μπράντι

Για το pain perdu:

  • 600 ml γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 φέτες μπριός, κομμένες διαγώνια
  • 2,5 ml κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 από το βούτυρο. Προσθέτουμε τις φέτες βερίκοκου, τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να χρυσίσει. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπράντι και συνεχίζουμε για  2-3 λεπτά ώσπου να δέσει. Περιχύνουμε με τη σος τα βερίκοκα και τα αφήνουμε κατά μέρος. 

Για το pain perdu.

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το γάλα, τη βανίλια, τη μισή ζάχαρη, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφαιρούμε το μπαστουνάκι βανίλιας και μεταφέρουμε το αρωματισμένο γάλα σε ρηχό πιάτο. Σε ενα καθαρό τηγάνι  ζεσταίνουμε 1/6 από το βούτυρο, βουτάμε κάθε φέτα μπριός με τη σειρά στο μείγμα του γάλακτος και τη σωτάρουμε και από τις δυο πλευρές ώσπου να χρυσίσει.  Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κάθε φορά, λίγο βούτυρο. Αποσύρουμε τις φέτες και τις διατηρούμε ζεστές. Ζεσταίνουμε τη σος με τις φετούλες βερίκοκου και την αλείφουμε στο τηγανισμένο ψωμί και τις γαρνίρουμε με τα βερίκοκα. Αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε