Καραμέλες με αμύγδαλα

Καραμέλες με αμύγδαλα Καραμέλες με αμύγδαλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα καβουρδισμένα
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • ζάχαρη, ανάλογα με την ποσότητα της καραμέλας που θέλουμε να παρασκευάσουμε
  • νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται να βραχεί μόνο η ζάχαρη. Βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να κιτρινίζει, όχι όμως να σκουρύνει πολύ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε το μάρμαρο της κουζίνας, τοποθετούμε την καραμέλα και πριν κρυώσει την χαράζουμε σε κομμάτια. Όταν κρυώσει τελείως ξεκολλάμε τα κομμάτια και έχουμε έτοιμες καραμέλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε