0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- λίγο νερό
Εκτέλεση
Βάλτε όση ζάχαρη θέλετε (ανάλογα με τη ποσότητα της καραμέλας που θέλετε να παρασκευάσετε) σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται να βραχεί μόνο η ζάχαρη.Βάλτε τη στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε την να λιώσει.Βράστε την μέχρι να αρχίσει να κιτρινίζει (να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα), όχι όμως να σκουρύνει πολύ.Βουτυρώστε το μάρμαρο της κουζίνας, ρίξτε επάνω την καραμέλα και πριν κρυώσει χαράξτε την σε κομμάτια.Όταν κρυώσει τελείως ξεκολλήστε τα κομμάτια και έχετε έτοιμες καραμέλες.