Συστατικά
- 8 βυσσινα κοκτειλ
- 500 γρ. kotbeptoypa μαυρη
Για τη ζύμη μπόμπας:
- 100 γρ. σοκολάτα άσπρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 400 ml σιρόπι
- 30° μπωμέ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Για τη βαφή:
- 100 ml σοκολάτα μαυρη
- 100 ml βούτυρο κακάου
Για τη σάλτσα:
- Συμπυκνωμένη σαλτσα βύσσινου, αρωματισμένη με λίγο κιρς
- κεράσια φρέσκα με μίσχο
Εκτέλεση
Κατασκευή των καπέλων:
Ζεσταίνουμε τη μαύρη κουβερτούρα. Φοδράρουμε 6 φόρμες για αυγό σε ζελέ και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα. Δίνουμε μια βράση στο σιρόπι και φτιάχνουμε τη ζύμη για μπόμπα, χτυπώντας τους κρόκους αυγών και ρίχνοντάς τους το σιρόπι με συνεχή αργή ροή. Δένεουμε καλά το μίγμα και λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε την άσπρη σοκολάτα, την κρέμα και τη ζύμη για μπόμπα. Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα, προσθέτοντας, σε κάθε μία, 3 βύσσινα κοκτέιλ. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Για το τελείωμα, αλείφουμε τους 6 δίσκους λαδόχαρτου, διαμέτρου 12 εκατ., με χλιαρή κουβερτούρα σκούρας σοκολάτας. Βγάζουμε από τις φόρμες το περιεχόμενο τους και το βάζουμε στο κέντρο των δίσκων, ώστε το σύνολο να έχει σχήμα καπέλου. Τα ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Για να φτιάξουμε τη βαφή, λιώνουμε σε μπενμαρί τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο κακάου. Περνάμε το μείγμα από σινουά και το φυλάμε στη ζέστη. Όταν τα καπέλα σκληρύνουν, αφαιρούμε τα χαρτιά και τα βάφουμε με μαύρη σοκολάτα, με το πιστολάκι.