Καπαμάς

Καπαμάς Καπαμάς
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • Το κουφάρι (θώρακα) από αρνί
  • 10 φλυτζάνια ρύζι κοινό
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 συκωταριά (συκώτι, φλεμόνι, γλυκάδια, σπλήνα) χοντροκομμένα
  • 3-4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 φλυιζάνι κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπόλικη κανέλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 1/2 νερό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα εντόσθια στο μισό βούτυρο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μέχρι να μαραθούν, το ενα κιλό ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε νερό. 'Οταν μισοψηθεί το ρύζι, προσθέτουμε τα μισά από τα κουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και καρυκεύουμε με αλάτι και μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε το κουφάρι, το γεμίζουμε, αφήνοντας λίγο περιθώριο για να φουσκώσει το ρύζι, και το ράβουμε. Στο υπόλοιπο ρύζι προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουνάρια που έμειναν, το βούτυρο, αρκετά μυρωδικά και γέμιση, αν έχει περισέψει. Τοποθετούμε το κουφάρι στη λακάνη, ειδικό σκεύος, και γύρω-γύρω το ρύζι. Ρίχνουμε νερό, αναλογία 1 φλυτζάνι ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό περίπου. Το φουρνίζουμε και, όταν ροδίσει το κουφάρι από τη μιά μεριά, το γυρίζουμε και από την άλλη και ανακατέβουμε λίγο το ρύζι. 'Οταν ροδίσει και από την άλλη μεριά, σκεπάζουμε την λακάνη με το καπάκι της και σφραγίζουμε με ζυμάρι γύρω-γύρω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε