0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φύλλο κανταϊφι
- 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπόλ τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα καρύδια.
- Ανοίγουμε λίγο φύλλο σε λωρίδα.
- Βάζουμε στη μια άκρη λίγη γέμιση, γυρνάμε τα πλαίνά προς τα μέσα και τυλίγουμε σφιχτά κυλινδρικά.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα κανταϊφια το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε τα κανταίφια στους 180 οC περίπου για 30'.
Παρασκευή σιροπιού
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμόνι για περίπου 15'.
- Σιροπιάζουμε τα κανταϊφια με το καυτό σιρόπι όσο είναι ακόμη ζεστά