Καλκάνι στο φούρνο με μπεσαμέλ

Καλκάνι στο φούρνο με μπεσαμέλ Καλκάνι στο φούρνο με μπεσαμέλ
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 600 γρ. καλκάνι βραστό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε με φτερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι με τη μπεσαμέλ από πάνω σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο στους 170?C για 40 περίπου λεπτά. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο ψάρι βρασμένα λαχανικά της επιλογής μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε