Καλαμάρια κρασάτα και κρεμμυδάτα

Καλαμάρια κρασάτα και κρεμμυδάτα Καλαμάρια κρασάτα και κρεμμυδάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες ή 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καλαμάρια με δυο φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσουν και όταν βράσουν, κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το ζωμό τους.  Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καλαμάρια και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό που κρατήσαμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν όλο το νερό τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε