Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 καλαμάρια ολόκληρα
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια, από το κεφάλι τα μάτια, το στόμα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια, βάζουμε στην άκρη το κεφάλι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ταψί, τους ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, το λάδι και το κρασί. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε