Καλαμαράκια της σταφίδας

Καλαμαράκια της σταφίδας Καλαμαράκια της σταφίδας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμάρια μέτρια ή χοντρά
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κουκουνάρι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 150 γραμ. γραβιέρα Μυτιληνιών σε κυβάκια, προαιρετικά
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού Μαυροδάφνη, προαιρετικά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, δεν τα κόβουμε και κρατάμε τα καλαμαρόποδα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τη μία τομάτα, Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την 1 ντομάτα, το ρύζι, την σταφίδα, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι λάδι και αν θέλουμε την γραβιέρα. Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμαράκια, κλείνουμε με τα καλαμαρόποδα και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ατομικά γιουβετσάκια ή σε ταψάκι πυρέξ, τα περιχύνουμε με ντομάτα και ελαιόλαδο, προσθέτουμε νερό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά. Εάν θέουμε σβήνουμε με μισό ποτηράκι Μαυροδάφνη.
Σερβίρουμε ζεστά.

Αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση, αντικαθιστούμε την γραβιέρα Μυτιληνιών με ξερή μυζήθρα, αλλά τότε δεν βάζουμε καθόλου αλάτι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε