Καλαμαράκια με ρύζι

Καλαμαράκια με ρύζι Καλαμαράκια με ρύζι
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό καλαμαράκια
  • 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκοκαλίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, τα σοτάρουμε στο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Προσθέτουμε τότε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3/4 της ώρας σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί όλο το ζουμί του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε