Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά Καλαμαράκια γεμιστά
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σίκινος

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια (τα μουστάκια τους ψιλοκομμένα)
  • 3 κρεμμύδια μεγαλούτσικα χοντροκομμένα
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γρ.ρύζι καρολίνα πλυμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημενες ή αναλογο πελτέ (αν θελετε)
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  • λίγο αλάτι
  • πιπερι (αναλογα με το γούστο σας)
  • 250 ml ελαιολαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια, ψιλοκόβουμε τα μουστάκια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μουστάκια να ψηθούν λίγο. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι όλα τα υλικά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια  μέχρι τα 3/4.

Αραδιάζετε τα καλαμαράκια στο ταψάκι ή σε κατσαρόλα (γίνονται και ψητά και μαγειρευτά) και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και την ντομάτα. Τα βάζετε να ψηθούν και προσέχετε να μη στεγνώσουν.

Αν, παρά τις προσπάθειές σας, δείτε ότι στεγνώνουν, προσθέτετε λίγο κρασί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε