Καλαμαράκι γεμιστό

Καλαμαράκι γεμιστό Καλαμαράκι γεμιστό
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 μέτρια καλαμαράκια
  • 2 ποτήρια του κρασιού ρετσίνα
  • 1 κούπα ρύζι γλαοέ
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα φιστίκια ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα
  • 1 1/2 κούπα ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και χωρίζετε τα κεφάλια από το σώμα. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα κεφάλια. Σοτάρετε το λάδι με το κρεμμύδι προσθέτετε το ρύζι, τα πλοκάμια και τα κεφάλια. Σβήνετε με το 1/2 κρασί και προσθέτετε τις γαρίδες, την ντομάτα, τα φιστίκια το μαϊντανό τον άνηθο το αλατοπίπερο και το νερό. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Γεμίζετε τα καλαμαράκια με το μείγμα αφού έχει κρυώσει. Αραδιάζετε τα γεμισμένα καλαμαράκια στην κατσαρόλα τα περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστά κομμένα σε ροδέλες ή ολόκληρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε