Ιβριστόν ή Εβριστέ

Ιβριστόν ή Εβριστέ Ιβριστόν ή Εβριστέ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πόντος

Συστατικά

Για τα φύλλα:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • βραστό νερό
  • βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • πασκιτάν, αποβουτυρωμένο αγελαδινό γιαούρτι

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε ένα μέτριο ζυμαράκι και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μακρουλά λαζάνια. Τα αφήνουμε για 1 ώρα πάνω σε αλευρωμένο ύφασμα, τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και τα στεγνώνουμε στον φούρνο. Όταν κρυώσουν, τα φυλάμε σε πάνινη σακούλα.

Όταν θέλετε να φάτε ιβριστόν, βάζετε σε μια σουπιέρα όσα λαζάνια χρειάζονται και τα περιχύνετε με βραστό νερό. Τα στραγγίζετε στο τρυπητό (χρειάζεται να μείνουν με το νερό 1' περίπου) και τα βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με καυτό βούτυρο.

Σερβίρετε δίπλα στο ιβριστόν ένα μπολάκι με πασκιτάν και το τρώτε μαζί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε