Ιτσλί καισάρειας

Ιτσλί καισάρειας Ιτσλί καισάρειας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καππαδοκία

Συστατικά

  • 900 γρ.σκληρό αλεύρι
  • 2 ποτ. φρέσκο βούτυρο ή 2 ποτ. λάδι
  • 1 ποτ. αλισίβα
  • 1 κουτ. σόδα

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκ. κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ποτ. νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύουμε.

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, ή το λάδι, το σταχτόνερο και τη σόδα και σχηματίζουμε μια εύπλαστη ζύμη, έτσι που «να κεντιέται». Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το πλάθουμε σε τετράγωνο φύλλο 8x8 εκ. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να σχηματίζει τρίγωνο. Κεντάμε την επιφάνεια του φύλλου με την άκρη του πιρουνιού, οριζόντια και κάθετα. Τοποθετούμε τα ιτσλί σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220°C. Στη συνέχεια κατεβάζουμε το φούρνο στους 180°C και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 35 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο.

Περιμένουμε να περάσουν 5 λεπτά και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε