Ιτς πιλάφι

Ιτς πιλάφι Ιτς πιλάφι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ποτ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 ποτ. ζωμό κότας
  • 250 γρ. εντόσθια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν. Σοτάρουμε τα εντόσθια σε μια κουταλιά βούτυρο. Σοτάρουμε τα κουκουνάρια και τα προσθέτουμε στα εντόσθια μαζί με το ζωμό, τις σταφίδες, τα κάστανα, τον άνηθο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το ρύζι με καθαρή πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς. Μετά από 15 λεπτά, ανακατεύουμε το ρύζι με το πιρούνι, για να γίνει σπυρωτό και το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε