Η Kυρά-Σαρακοστή

Η Kυρά-Σαρακοστή Η Kυρά-Σαρακοστή
1 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
50' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ. αλάτι
  • λίγο λάδι

     Για τη διακόσμηση

  • λίγο κακάο
  • γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Σ’ ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το αλάτι, προσθέτοντας ανά διαστήματα όσο νερό χρειαστεί μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο ταψί, παίρνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε την κυρά- Σαρακοστή. Με ένα μαχαίρι και με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου χαράζουμε τα χέρια, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κόβουμε τα ποδαράκια. Παίρνουμε τις άκρες από το ζυμάρι προσθέτουμε λίγο κακάο το ζυμώνουμε και πλάθουμε τη φορεσιά της Κυρά Σαρακοστής. Στους 200 βαθμούς ζεσταίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την κυρά- Σαρακοστή για 50 περίπου λεπτά μέχρι το ζυμάρι να γίνει σκληρό και να ξεροψηθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε