Γύρος

Γύρος Γύρος
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Εκτέλεση

Παίρνεται ένα μπούτι απο δεκαπεντάκιλο αρνί και το καθαρίζετε. Το κόβετε κομμάτια όχι πολύ χοντρά, και μεγάλα όοο η παλάμη μαζί με τα δάχτυλα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα. Λιώνετε πέντε κρεμμύδια και στραγγίζετε το ζουμί τους μέσα στο κρέας. Το αφήνετε μέσα σ' αυτή τη μαρινάδα για 10-12 ώρες. Μετά το περνάτε σε σούβλα.

Μη στενοχωριέστε που δεν έχετε την ειδική ψησταριά του γύρου που σίγουρα έχετε δει σε σουβλατζίδικα. Ακουμπήστε τη σούβλα στη μικρή ψησταριά του κήπου σας όταν τα κάρβουνα πέσουν λίγο και γυρίζετέ την διαρκώς για να μην καεί. Μόλις διαπιστώσετε ότι ψήθηκε η εξωτερική επιφάνεια του κρέατος, κόβετε μ' ένα καλό μαχαίρι το ψημένο μέρος και ξαναβάζετε τη σούβλα στη φωτιά. Επαναλαμβάνετε διαρκώς μέχρι να πάρετε σταδιακά όλο το κρέας.

Σερβίρετε με ψιλές φέτες από κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και άσπρο ψωμί. Συνοδεύετε κλασικά με μπίρα αλλά, αν προτιμάτε το κρασί, δεν θα χάσετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε