0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Φούρνοι
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι
- ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 1 ποτήρι (περίπου) χλιαρό νερό
- μέλι ή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, κόβουμε κομμάτι-κομμάτι το ζυμάρι, το πλάθουμε με τα δάχτυλα μας, ανοίγοντας το σε πάχος που θέλουμε να έχει η "Γριά" και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι και τριμμένα καρύδια.