0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. γλυκοπατάτες
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 50ml σιρόπι σφένδαμου
- 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
- 1 ½ κουταλάκι κανέλα
- 1 ? κουταλάκι κάρδαμο
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη κανέλα για γαρνιτούρα
- λίγο πορτοκάλι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας τις πατάτες κάθε 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Συνοδευτικό για αγριογούρουνο, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, και όλα τα κυνήγια τα πτερωτά.