Γλυκοπατάτες γλασέ με πορτοκάλι

Γλυκοπατάτες γλασέ με πορτοκάλι Γλυκοπατάτες γλασέ με πορτοκάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. γλυκοπατάτες
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 50ml σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
  • 1 ½ κουταλάκι κανέλα
  • 1 ? κουταλάκι κάρδαμο
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη κανέλα για γαρνιτούρα
  • λίγο πορτοκάλι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας τις πατάτες κάθε 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Συνοδευτικό  για αγριογούρουνο, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, και όλα τα κυνήγια τα πτερωτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε