Συστατικά
- 115 γρ. βούτυρο,που το έχουμε μαλακώσει
- 175 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 3 ώριμες μπανάνες
- 75 γρ. πέκαν, χοντροκομμένα
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2.5 ml μείγμα μπαχαρικών για κέικ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ 900 γρ. και τη στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη muscovado, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και χτυπάμε καλά ώσπου να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε με ενα πιρούνι τις μπανάνες. Τις προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με τα κομμένα πέκαν και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ανακατεύτούν τελείως. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μείγμα μπαχαρικών και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας, στο μείγμα με τις μπανάνες. Το τοποθετούμε στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε για 1-1 1/4 ώρες περίπου. Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια σχάρα. Το βγάζουμε απο τη φόρμα, αφαιρούμε το χαρτί ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.