Γλυκό νερατζάκι στρογγυλό

Γλυκό νερατζάκι στρογγυλό Γλυκό νερατζάκι στρογγυλό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ακαρνανία

Συστατικά

  • 40 στρογγυλά νερατζάκια μετρίου μεγέθους
  • 2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

Παίρνετε τα νεραντζάκια και, με το ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε το κέντρο τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να πάρουν μερικές βράσεις. Δίπλα έχετε άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει· παίρνετε με την τρυπητή κουτάλα τα νεραντζάκια και τα ρίχνετε σιη δεύτερη κατσαρόλα. Αφού πάρουν και σ' αυτή μερικές βράσεις, τα ρίχνετε σε τρίτη κατσαρόλα όπου επίσης βράζει νερό. Δηλαδή τα βράζετε τρεις φορές, σε τρία διαφορετικά νερά, χωρίς να αλλάζει κάθε φορά η θερμοκρασία τους.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασμένα να κρυώσουν. Την άλλη μέρα τους αλλάζετε νερό. Πάλι θα φροντίσετε να είναι ίδια η θερμοκρασία του φρέσκου νερού με του παλιού. Αυτή η διαδικασία των αλλαγών θα συνεχιστεί για πολλές μέρες. Κάθε μέρα θα αλλάζετε το νερό και μία φορά την εβδομάδα θα τα βράζετε λίγο.

Όταν τα πιάσετε με το χέρι και γλιστράνε και τα τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα και πέφτουν, τότε είναι έτοιμα για το τελικό βράσιμο με τη ζά-χαρη.

Θα βάλετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα νεραντζάκια και λίγο φρέσκο νεράκι και θα τα βράσετε με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Όταν είναι δεμένο το σιρόπι, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη. Θα ελέγξετε την επομένη αν έχουν αφήσει νερό -αυτό συμβαίνει συνήθως-, οπότε θα τα ξαναβράσετε λίγο, μέχρι το σιρόπι να είναι δεμένο. Το σιρόπι είναι δεμένο όταν είναι σαν αραιό μέλι.

Όταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάτε σε γυάλινα βάζα που τα έχετε ζεματίσει και σκουπίσει με σιδερωμένη πετσέτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε