

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο και επιπλέον βούτυρο, για το ταψί
- 210 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα νεράντζι
- 4 ατομικά μπριός, κομμένα στη μέση, ή 1 μεγάλο μπριός, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 3 αυγά
- 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 1/4 φλιτζανιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές χοντρή ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλείφουμε ελαφρώς με το επιπλέον βούτυρο ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με τη μαρμελάδα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας το μείγμα κατά διαστήματα, ώσπου να γίνει ομοιογενές. Αλείφουμε με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας τις φέτες μπριός και τις βάζουμε στο σκεύος έτσι ώστε η μία να μισοσκεπάζει την άλλη. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε κανάτα και περιχύνουμε τις φέτες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα και να έχουν πάρει χρυσόξανθο χρώμα οι φέτες μπριός. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως.