Γλυκό με ροδάκινο και σοκολάτα

Γλυκό με ροδάκινο και σοκολάτα Γλυκό με ροδάκινο και σοκολάτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 4 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα των 500 γρ. στραγγισμένα και κομμένα σε φέτες
  •  πηχτή κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ τοποθετημένο σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να πήξουν και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των κρόκων συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρώς, τις φέτες ροδάκινου και κατόπιν τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή ώσπου να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε και το σερβίρουμε ζεστό με κρέμα γάλακτος.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε