Συστατικά
- 350 γρ. έτοιμη γλυκιά ζύμη για τάρτες, ξεπαγωμένη αν είναι κατεψυγμένη
- 1 κρόκο, χτυπημένο
- 25 γρ. σιμιγδάλι
- 25 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 30 ml σκουρόχρωμη, χοντρή ζάχαρη
Για την γέμιση:
- 450 γρ. ρήα, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 1-2 βλασταράκια τζίντζερ σε σιρόπι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε σχήμα δίσκου διαμέτρου 35 εκ., την τυλίγουμε στον πλάστη και την ξετυλίγουμε σε μεγάλη λαμαρίνα. Την αλείφουμε με λίγο κρόκο και σκορπίζουμε λίγο σιμιγδάλι στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας ένα μεγάλο περιθώριο γύρω-γύρω.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα ρήα, την ζάχαρη και το τζίντζερ και ανακατεουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα του φρούτου στο κέντρο της ζύμης, διπλώνουμε τις άκρες της ζυμης και καλύπτουμε σχεδόν την γέμιση. Μερικά φρούτα θα διακρίνονται στο κέντρο. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τον υπόλοιπο κρόκο και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και την ζάχαρη. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η ζύμη και σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.